A fazék egy nagyszerű találmány. Beletesszük a vizet, a húst és a fűszereket, alágyújtunk – majd kivesszük a finom levest. Egyszerű.

A Prezi.com egy hasonlóan nagyszerű találmány. Betesszük a képeket, a szövegeket és a táblázatokat, kattintunk kettőt – majd kivesszünk egy fantasztikus prezentációt. Ez is egyszerű!

Vagyis… várjunk csak, főzni mégsem olyan egyszerű. Először is, gondosan ki kell választani az alapanyagokat. Aztán azokat elő is kell készíteni. Ha már fő a leves, tudnunk kell, mikor jön a fűszer, és azt is, hogy pontosan mennyi. És persze folyamatosan ott kell állni a fazék mellett és kavargatni. Millió hibalehetőség, és ha nem figyelünk, könnyen kaphatunk egy tál sós vizet egy nyers hússal a közepén.

A Prezi.com-mal is hasonló a helyzet. Sok a buktató. Itt sem elég csupán bedobálni az összetevőket, tudnunk kell azt is, hogy azok hogyan állnak össze egy egységes egésszé. Rengeteg a fűszer, ügyesen kell kiválasztani, hogy mikor melyikre van szükség. Sőt, ez még nehezebb, mint a főzés, hiszen eddig nem született egy összefogó és mindenre kiterjedő receptgyűjtemény.

Ez az első blogbejegyzésünk.

De miért indítunk blogot a Prezi-ről?

Először is: A Prezi világában kevés a mesterszakács. Ezért, aki kitanulja, az egy egyedi minőséget képvisel majd saját munkatársai, a cég befektetői vagy éppen az iskola diákjai előtt.

Biztosan ti is láttátok már legalább egy kollégátokat, akinek dinamikus, friss és ütős volt a bemutatója – pörgött, forgott, zoom-olt. Ő tudott valamit: hogy a Prezi.com különleges. Ezt már ti is tudjátok. De mi a Prezi Magyarul blogon megmutatunk nektek egy csomó más dolgot is – és azt, hogy hogyan lehettek sokkal jobbak annál a bizonyos kollégánál! Megmutatjuk, hogyan alkothattok gondolati és vizuális koncepciót. Hogyan kerülhetitek el azokat a klasszikus hibákat, amelyeket a felhasználók 99%-a elkövet. Hogyan lehettek letisztultak, egyszerűek és nagyszerűek. Hogy ne csak a programot ismerjétek, hanem tudjátok, hogy miért, mit és hogyan kell benne hatásosan használni – a közönségeteket végleg rabul ejtve előadásotokkal.

A mi célunk – a Prezi Magyarul blog célja -, hogy minél több embernek mutassuk be és tanítsuk meg használni a Prezi.com-ot  az alapoktól egészen a profi szintig.

Van egy másik célunk is. A bloggal szeretnénk egyúttal egy közösséget is létrehozni – egy internetes fórumot, amelynek tagjai egymástól is tanulhatnak. Szeretnénk, ha ez az egész dolog interaktívan működne, ha lehetőséget kapnátok arra, hogy Prezi.com-os felfedezéseiteket ti is megosszátok egymással és hogy legyen egy felület, ahol feltehetitek kérdéseiteket. Hiszünk benne, hogy ha beindul az oldal egyre több embernek lesz kedve “prezizni” és egyre többen tanulnak meg elsőosztályú bemutatókat készíteni.

Mostantól minden héten megosztunk veletek 2-3 ötletet, tanácsot, érdekességet – egyszerű vagy összetettebb recepteket – ezen a blogon!

Tartsatok velünk! Tanuljuk meg közösen kifőzni a legjobb Prezi-ket!