Tréningeinken a legtöbbször felmerülő kérdés: Hogyan tudom az általam egyszer már összeállított stílusbeállításokat (háttérszín, betűszín, betűtípus) egy másik Prezimbe átmásolni? Van ennek egy kevésbé ismert, de nagyon praktikus és egyszerű eszköze:

Ez a CTRL+SHIFT+C billentyűkombinációval megnyiló stíluslapszerkesztő.

A felugró ablak nem más, mint egy szöveges leírás a számítógép nyelvén arról, hogy hogyan néz ki a Prezink. Ebből már kitalálhattátok: a stíluslap sorainak teljes lemásolásával (teljes szöveg kijelölése és CTRL+C) és egy másik Prezibe való beillesztésével (teljes ott lévő szöveg kijelölése és törlése, majd CTRL+V) át tudjátok emelni a saját szín és betűbeállításaitokat. Ilyen egyszerű.

(Némelyik böngészőben probléma a szöveg gyors kijelölése. Ilyenkor jelöljétek ki az első sort, majd a SHIFT nyomvatartása mellett a PageDown gombbal már gyorsan a végére juttok.)

Egy másik megoldás lehet az az egyszerű fogás, hogy egy kész, minden szempontból tökéletesen beállított Prezitekről csináltok egy biztonsági másolatot. (Ebből lesz a későbbi Prezik alapja.) Ezt a másolatot átnevezitek “Copy of XYZ”-ről “Saját sablonom”-ra és egyszerűen kitöröltök belőle minden képet és szöveget. Ha új Prezit kezdetek, az úgy indulhat, hogy ezt a sablont másoljátok, majd a “Copy of Saját sablonom”-ról visszanevezitek az előadásotok címére.

Hajrá!
Tomi